Willibrorddag 7 maart

di 08 maart 2022 21:09

Afgelopen maandag 7 maart was het weer de eerste maandag van de maand; Voortgezette vorming voor de jonge priesters en Willibrorddag samen met de bisschop en de seminaristen. Vandaag was het ook een speciale dag voor seminarist Thomas Bötticher omdat hij de aanstelling tot Acoliet ontving.

De dag begon voor de jonge priesters met een lezing door Gerard en Elena Dijkstra uit Alkmaar die betrokken zijn bij Retrouvaille. Retrouvaille is een Canadese katholieke beweging die voortgekomen is uit (Marriage) Encounter en zich richt op echtparen met problemen in het huwelijk. De opzet van Retrouvaille is dat er soms weekenden georganiseerd worden door drie echtparen van Retrouvaille samen met een priester en dat ze zo door hun getuigenissen en hulpmiddelen voor communicatie andere stellen helpen in hun crisis. Wereldwijd zijn er zo al heel veel huwelijken gered en ook stellen weer bij elkaar gekomen.

De Willibrordlezing op deze maandag werd verzorgd door Joep Habets. Joep Habets reist rond met een tentoonstelling over de Lijkwade van Turijn en hij weet hier ook heel boeiend over te vertellen. Door zijn verhaal, de replica van de Lijkwade en de banners en vitrines die hij meebracht komt het lijden van Christus heel nabij. Een goede meditatie zo aan het begin van de Veertigdagentijd.

In de H. Mis met Mgr. Hendriks als hoofdcelebrant mocht seminarist Thomas dus zijn aanstelling tot acoliet ontvangen. Het acolitaat is de laatste van drie aanstellingen die seminaristen ontvangen op het pad richting het priesterschap. Bij het acolitaat gaat het er vooral om dat je een priester kan ondersteunen bij de H. Mis w.b. het altaar en het uitreiken van de H. Communie. Het was een hele feestelijke viering waar ook veel familieleden en vrienden van Thomas bij aanwezig konden zijn. Dankbaar ook dat de meeste corona regels nu voorbij zijn. We mochten dit afsluiten met een feestelijke maaltijd.

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar