Seminaristen spelen voetbaltoernooi in Duitsland

ma 13 mei 2024 18:50

Begin mei was een groepje seminaristen van ons bisdom in Osnabrück voor een groot voetbaltoernooi. Dit werd georganiseerd door de gemeenschappen van de Neo-Catechumenale Weg in Duitsland.

Vanuit Bisdom Haarlem-Amsterdam mocht er ook team meedoen, onder de naam RM Amsterdam. Hierbij staan de letters voor “Redemptoris Mater” (=“Moeder van de Verlosser”), dat is de naam die alle seminaries van “de Weg” dragen.

De seminaristen Dino, Diego, Antonio en Samuel (uit Nieuwe Niedorp) en Francis en Richard (uit Heiloo) hadden zich voor het toernooi aangemeld. Ons team werd aangevuld met Joaquin, die tijdelijk vanwege zijn studie in Nieuwe Niedorp woont.

Omdat de tante van Samuel in Osnabrück woont, mochten we ons daar vrijdagavond melden voor een heerlijke maaltijd met pasta, salade en pizza. Na een gezellig samenzijn met de familie, gingen we naar de gemeenschapsruimte van ‘de Weg’, waar we met matjes en slaapzakken de nacht doorbrachten.

Zaterdag begon het toernooi dan, met maar liefst 22 teams. Alles was – zoals we van onze Oosterburen gewend zijn – zeer goed georganiseerd. Er waren zelfs digitale scoreborden en de scheidsrechters floten alsof ze dat professioneel doen. Ons team bleek goed bij elkaar te passen, want we wonnen alle zeven wedstrijden in onze poule. Dat bracht ons natuurlijk in de ‘winning mood’ en we wilden nu ook de wedstrijden van de knock-outfase graag winnen. In de kwartfinale lukte dat nog, want na de 2-2 eindstand wonnen wij met strafschoppen. Maar in de halve finale kwam het weer aan op strafschoppen en dit keer verloren wij helaas. Geen finale dus en ook de wedstrijd om de derde en vierde plaats konden we niet winnen. Maar vierde van de 22 teams was toch een prima resultaat, dus we waren evengoed tevreden.

Op de foto ziet u ons (in het blauw) samen met het Zwitserse team, dat derde werd, nog even rennen om het publiek te bedanken. Na het toernooi hebben we in de parochiekerk van Osnabrück een mooie H. Mis met elkaar gevierd. Er waren veel families met (jonge) kinderen aanwezig, dus dat geeft veel hoop voor de toekomst van de Kerk. Na de H. Mis was er dan nog een gezellige BBQ met muziek, dat was een leuke afsluiting van de dag.

De volgende dag had de familie van Samuel het ontbijt al weer voor ons klaar staan. Wat fijn dat er mensen zijn die zo goed voor anderen willen zorgen! Met een blij gemoed vertrokken we daarna weer richting Noord-Holland. Op de terugreis hebben we nog een tussenstop gemaakt in Amersfoort, voor een kleine middagsnack en een rondwandeling door de historische binnenstad. Rond 5 uur was iedereen toen weer thuis, een beetje moe, maar zeer voldaan!

(verslag door seminarist Richard)

De Dom of St. Peters Kathedraal van Osnabrück

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar