Roepingenweek

Van 6 t/m 12 november 2022

wo 21 september 2022 19:31

Van 6 tot 12 november 2022 zal de jaarlijkse Roepingenweek zijn.
Dit jaar heeft deze het thema ‘Volg je roeping!’.
Hieronder vind je een overzicht van instituten, congregaties, gemeenschappen en bewegingen die in deze week ‘Open dag’ houden.

Willibrordseminarie Heiloo

Meeleefdagen: Iedere dag van dinsdag 8 t/m vrijdag 11 november is het mogelijk om een dagje mee te draaien op een Meeleefdag

Open Avond: Op donderdag 10 november is er een Open Avond. Dit is van 17 tot 21 uur. Het begint met de vespers en een maaltijd, daarna getuigenissen, rondleiding en tijd voor vragen.

Roepingen Walk: Op zaterdagmorgen zal er een Roepingen Walk gehouden worden. De tijd zal ca. van 9.30 tot 14 uur zijn. Inclusief H. Mis en lunch. Verdere details volgen.

Aanmelding en info: rector@willibrordseminarie.nl

tussen lijn

Meeloopdag Bonifatiusinstituut

In het kader van het diocesaan programma voor de roepingenweek van 6 t/m 12 november is het mogelijk om een dag mee te lopen op het seminarie.

Het Bonifatiusinstituut heeft van 6 t/m 12 november geen collegedagen, maar we bieden aan geïnteresseerden wel de mogelijkheid een dag mee te lopen op dagen dat er college wordt gegeven.  Eerstvolgende lesdagen zijn op zaterdag 5 november, zaterdag 26 november en zaterdag 10 december. Geïnteresseerd?

Meld je aan of vraag informatie via dwienen@tiltenberg.org

tussen lijn

Blauwe Zusters

Vrijdag 11 november de hele dag: Meeloopdag
Meedoen met de Blauwe Zusters – Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara in hun gebedstijden en helpen in hun werk op het Heiligdom OLV Ter Nood: bloemschikken, sacristiewerk en kinderclub.

Vrijdag 11 november 18.30 – 22.00 uur: Meet&Greet Roepingenspecial (16-30 jaar)
De gebruikelijke Meet&Greet (pizza, catechese, Aanbidding en gezelligheid) zal dit keer in het teken staan van het onderscheiden van je roeping. In de catechese komen zowel basisprincipes langs als praktische tips. Er zullen priesters en religieuzen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden of voor een persoonlijk gesprek.

Aanmelding en info: m.laetitiadei@servidoras.org

tussen lijn

Jezuïeten Amsterdam

De roepingencommissie van de Jezuïeten organiseert een weekend voor geïnteresseerden in het religieuze leven. Dit weekend zal plaatsvinden in Amsterdam op 12 en 13 november. Deze datum is gekozen zodat het aansluit bij het diocesaan programma.

www.jezuieten.org/nieuws/weekend-meeleven-met-de-amsterdamse-jezuieten

tussen lijn

Infoavond Opus Dei Amsterdam

De Onze Lieve Vrouwekerk in Amsterdam houdt in de roepingenweek een informatieavond met de mogelijkheid om vragen te stellen over de Heilige Jozefmaria, stichter van het Opus Dei, en zijn boodschap: God roept iedereen om heilig te worden, ongeacht je situatie in de wereld en je levensstaat.

Neem contact op met rector Rafael Ojeda voor verdere informatie en om je op te geven. Het programma van de avond wordt aangepast aan de wensen en specifieke levenssituatie van de deelnemers.

Plaats: Ontmoetingscentrum naast de Onze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 218b, Amsterdam. Datum en tijd: donderdag 10 november 20.00 uur. Voorafgaand aan de bijeenkomst is het mogelijk de H. Mis bij te wonen om 19.30 op dezelfde locatie.

rdeojeda@gmail.com

tussen lijn

Sacramentijnen Amsterdam

De Sacramentijnen in Amsterdam zullen tijdens de Roepingenweek extra gebed en Eucharistische aanbidding doen en hierbij speciaal bidden voor roepingen:

  • Woensdag 19.30 – 20.30 uur
  • Donderdag de hele dag
  • Vrijdag: 9.30 – 10.30 uur
  • zaterdag: 9.30 – 10.30 uur

Meer informatie: www.sacramentijnen.nl

tussen lijn

Dorothy-gemeenschap

De Dorothy-gemeenschap, een kleine catholic worker leefgemeenschap doet mee aan Roepingenweek. Bij ons kan op de dinsdag een dag meegedraaid worden. Die dag bidden we samen, werken we samen in de moestuin en redden we weggegooid eten van een biologische supermarkt. Daar is zeker mogelijkheid voor een paar mensen om mee te doen. De rest van de week is er ook een logeerkamer vrij, dus er zou een iemand de hele week, of twee mensen een paar nachtjes kunnen logeren.

www.dorothygemeenschap.nl

tussen lijn

Abdij van Egmond

abdij_egmond

In het kader van de roepingenweek openen de broeders hun deuren op zaterdag 12 november.

Ben jij degene die onze broederschap wil komen verrijken? De monniken van de abdij van Egmond nodigen je uit om dit pad te verkennen. Je kunt een hele dag terecht om met ons van gedachten te wisselen over het monastieke pad.

Je treft bij ons een gemeenschap van monniken die leeft in vriendschap met Jezus, die samen bidt en werkt. Wij leven in eenvoud en dragen het lief en leed van de wereld in gebed met ons mee. Wij hebben hart voor onze aarde en voor allen die haar bewonen.

We leiden je graag rond bij alle aspecten van ons leven. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar jouw inbreng en vragen. Een monastieke roeping is tenslotte niet iets waar je overal mee terecht kunt voor vragen. We hebben voor deze dag een eenvoudig programma van 10.30 tot 20.30 uur. Mocht je van ver komen of eerder moeten vertrekken dan is dat geen probleem.

www.abdijvanegmond.nl/12-nov-open-dag-roepingen

tussen lijn

Stichting Jeannette Noëlhuis

jeannette_noelhuis

Het Noëlhuis, de oudste Catholic Worker gemeenschap van Nederland, verwelkomt mensen die kennis willen komen maken van harte welkom op donderdag 10 november vanaf 17.00. Om 18.00 is mee-eten mogelijk (graag even vooraf laten weten als je aan wilt sluiten). Om 19.30 hebben we een roundtable discussion over ecofeminisme. We hopen je te ontmoeten!

noelhuis@antenna.nl

tussen lijn

Zusters Augustinessen van Heemstede

De Congregatie beschikt niet meer over eigen gebouwen. Het overgrote deel van de zusters is woonachtig in Huize Agnes in Egmond aan Zee, een regulier Zorgcentrum, en heeft daar niet de mogelijkheid om in zustersverband groepen te ontvangen. Gezien de hoge leeftijd van de zusters ontbreekt het helaas aan energie om zaken als Meeleefdagen en Oriëntatieavonden te organiseren.

Maar als er (jonge) mensen zijn die in een of andere fase van hun oriëntatie prijs zouden stellen op een persoonlijk gesprek met een zuster, zijn meerdere zusters hiertoe gaarne bereid. Die bereidheid geldt altijd, niet alleen tijdens de Roepingenweek. Dus mocht dat eens aan de orde zijn: Welkom!

br.ceesvandam@augustinessen.org

tussen lijn

Internetcursus Follow God’s Voice

Follow God’s Voice

Dit initiatief helpt een deelnemer o.a. bij het verkennen van de verschillende roepingen. Daarbij bieden we contact met een e-coach die ervaring heeft bij het begeleiden van jongeren op zoek naar hun roeping.

Follow God’s Voice is een online traject van vijf stappen met elk zeven kleinere stappen. Teksten, uitleg, vragen en vooral het contact met je e-coach via de website helpen bij deze stappen.

Zondag 6 november gaat Leo Fijen in gesprek met pastoor Smith over roeping. Het Geloofsgesprek is om 09.45 uur op televisie: NPO2.

www.followGodsvoice.nl

tussen lijn

Startbijeenkomst - 6 november - Utrecht

Op zondag 6 november wordt de etappe van het WJD-kruis in Aartsbisdom Utrecht afgesloten. Dit zal plaatsvinden in en rond de Rafaelkerk, Lichtenberchdreef 4 te Utrecht. Bij die gelegenheid zal tevens de aftrap zijn van de Roepingenweek. Een van onze seminaristen zal hierbij een getuigenis geven over roeping.

15.00 uur – Start programma
16.45 uur – Eten
17.30 uur – Opruimen
17.45 uur – H.Mis in de kerk / muziek door Suitup
18.45 uur – Wegzending

Slotbijeenkomst - 12 november - Bavokathedraal

Op zondagmiddag 12 november wordt een afsluitende bijeenkomst gehouden in de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo te Haarlem.

15.30 uur – Inloop met koffie en thee
16.00 uur – Inleiding en getuigenissen
17.00 uur – Vesperviering in de kathedraal

tussen lijn

Bekijk ook:

Bidt u ook mee om roepingen?

Misintenties

Waarom schenken aan Het Grootseminarie?

Nalatenschappen

Schenken met belastingvoordeel

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar