Priestervakantie zomer 2024

Donderdag 1 t/m vrijdag 9 augustus 2024

vr 10 november 2023 15:02

Grootseminarie St. Willibrord nodigt alle priesters van harte uit om in de zomer van 2024 mee te gaan op de priestervakantie naar het heiligdom van Mont Sainte-Odile, gelegen ten zuidwesten van Straatsburg in Frankrijk. De priestervakantie is van donderdag 1 augustus t/m vrijdag 9 augustus.

Mont Sainte-Odile

De Mont Sainte-Odile (Duits: Odilienberg) is een berg in de Vogezen in Frankrijk. De berg ligt ten noordwesten van Barr op het grondgebied van de gemeente Ottrot. De berg is vernoemd naar Odilia van de Elzas. Op de berg van 767 meter staat het klooster Mont Sainte-Odile, dat ook wel met de naam Hohenb(o)urg wordt aangeduid. Hier is het verblijf gelegen. Het bedevaartsoord bestaat uit een kloosterkerk en vier kapellen. Uniek is het adembenemende uitzicht over de Vogezen.

Klooster Mont Sainte-Odile

Verblijf

Deelnemers krijgen een eigen kamer met douche en toilet in combinatie met halfpension aangeboden. ‘s Ochtends is er voor het ontbijt van 9.00 uur een gezamenlijke Eucharistieviering met lauden. ‘s Avonds om 19.00 uur zijn de vespers met aansluitend de gezamenlijke avondmaaltijd.

Erop uit!

Straatsburg

De reis is uitdrukkelijk opgezet als vakantie en niet als retraite. Gedurende de week zijn er uitstapjes voor de hele groep. Het staat eenieder echter volledig vrij elke dag op eigen wijze in te vullen. Er is keuze genoeg. Voor de cultuurliefhebbers ligt Straatsburg niet ver weg en voor de sportievelingen zijn er prachtige bergwandelingen te maken.

Vervoer

Zoals gebruikelijk reizen de deelnemers met elkaar in auto’s af naar Mont Sainte-Odile. De afstand vanaf Amsterdam naar Mont Sainte-Odile is ongeveer 600 kilometer. Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel.

Kosten van de reis & aanmelding

Deelname aan de priestervakantie kost € 899 en dient voor aanvang van de reis te worden voldaan. De reissom is exclusief vervoer. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Opgave is mogelijk tot 24 mei 2024 per e-mail via pklaver@willibrordseminarie.nl, met vermelding van adresgegevens en telefoonnummer. Contactpersoon is de heer P. Klaver, bereikbaar via telefoonnummer 072 – 505 1073 tijdens kantooruren.

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar