Priestervakantie zomer 2023

Donderdag 17 t/m vrijdag 25 augustus 2023

vr 16 december 2022 15:15

Grootseminarie St. Willibrord nodigt alle priesters van harte uit om in de zomer van 2023 mee te gaan op de priestervakantie naar ‘Santuario della Madonna di Oropa’, gelegen tussen Milaan en Turijn.

Het Heiligdom

Het Heiligdom van Oropa is het belangrijkste Maria heiligdom in de Alpen. Het is gelegen in een uniek en ongerept landschap op 1.200 meter hoogte, op slechts 20 minuten van het centrum van Biella. Het monumentale complex is verdeeld over drie terrasvormige pleinen. Het hart van het Heiligdom is de Oude Basiliek waar de Zwarte Madonna wordt bewaard.

Verblijf

De deelnemers krijgen een eigen kamer met douche en toilet in combinatie met halfpension aangeboden. ’s Ochtends is er voor het ontbijt van 9.00 uur een gezamenlijke Eucharistieviering met lauden. ’s Avonds om 19.00 uur zijn de vespers met aansluitend de gezamenlijke avondmaaltijd.

Erop uit!

De reis is uitdrukkelijk opgezet als vakantie en niet als retraite. Gedurende de week zijn er uitstapjes voor de hele groep. Het staat eenieder echter volledig vrij elke dag op eigen wijze in te vullen. Er is keuze genoeg. Voor cultuurliefhebbers liggen Turijn en Milaan niet ver weg en tijdens een bergwandeling kan men van de natuur en het uitzicht genieten.

Gezamenlijk afreizen per auto

De deelnemende priesters kunnen gezamenlijk met auto’s afreizen naar Oropa. De afstand vanaf Amsterdam naar Oropa is ruim 1.100 kilometer met een reistijd van ongeveer 12½ uur met de auto. Op de donderdagavond van 17 augustus om 19.30 uur worden alle deelnemers verwacht voor het eerste gezamenlijke diner. Er is ruime parkeergelegenheid. Vrijdagochtend 25 augustus na het ontbijt is het vertrek.

Prijs en opgave

De priestervakantie kost slechts € 615. De reissom is exclusief vervoer. Extra mooie en ruime kamers zijn beschikbaar voor een toeslag van € 216. Opgave is mogelijk tot 28 mei 2023 per e-mail via pklaver@willibrordseminarie.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Contactpersoon is de heer P. Klaver, tijdens kantooruren bereikbaar via telnr. 072-505 1073 voor vragen of opmerkingen.

Santuario della Madonna di Oropa

Via Santuario di Oropa 480
13900 Biella
Tel. 0039-015.25551200
www.santuariodioropa.it

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar