Ontmoeting seminaristen

wo 01 juni 2022 18:29

Seminaristen van alle seminaries in Nederland hadden donderdag 26 mei een ontmoeting in Maastricht. Daarbij werd tevens de musical Dagboek van een Herdershond bekeken.

In principe wordt ieder jaar een ontmoeting georganiseerd voor alle seminaries. In maart dit jaar kwamen we al eens samen in het mooie ’s-Hertogenbosch. Eind mei zijn we nogmaals samengekomen in Grootseminarie Rolduc waar tevens werd overnacht. Het is altijd leuk en bemoedigend om elkaar in een ontspannen setting te ontmoeten. Bovendien bezochten we gezamenlijk een voorstelling in Maastricht.

De musical Dagboek van een Herdershond was zeker de moeite waard. De ode aan Erik Odekerke, bij velen bekend van de gelijknamige televisieserie, bevatte vele elementen van herkenning en typische humor. Mooi ook om zo een beeld te krijgen van die tijd in die streek van Nederland, iets wat voor Noorderlingen en vooral natuurlijk voor de buitenlandse studenten vrijwel nieuw is. Er zat een enkel element in waardoor het zogezegd ‘bij de tijd’ is gebracht. Dat had van ons misschien niet perse gehoeven, maar was uiteindelijk niet storend.

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar