Nieuws

Kerstdiner 2021

Woensdagmiddag 15 december hebben wij op het seminarie, in aanwezigheid van Mgr. Hendriks, het jaarlijks Kerstdiner gehouden. Alle seminaristen, zowel van Heiloo als van Nieuwe Niedorp, waren hierbij aanwezig, afgezien van één seminarist die reeds naar India is afgereisd voor Kerstmis. Verder waren alleen de directe vormers aanwezig en een diaken en priester die ook wekelijks bij ons komen voor Nederlandse les. In verband met de corona maatregelen kon de verdere staf er helaas niet bij zijn.

Lees verder

Mgr. Hendriks 10 jaar bisschop

Mgr. Hendriks, oud rector van het Grootseminarie, 10 jaar geleden op deze dag, 10 december, tot bisschop gewijd. We danken God voor al zijn dienstwerk en bidden dat God hem verder mag zegenen in zijn gezondheid en herderschap.

Lees verder

Stavenconferentie

Maandag 18 oktober is op ons seminarie in Heiloo de jaarlijkse Stavenconferentie gehouden. Dit is een jaarlijks treffen van stafleden van alle priesteropleidingen en seminaries van Nederland.

Lees verder

December 2021

Kersteditie van ons Willibrord Magazine

Lees verder

Oktober 2021

De herfsteditie van ons Willibrord Magazine.

Lees verder

CD ‘Kom, Immanuel’

Het Schola Cantorum, een koor van seminaristen van het bisdom Haarlem-Amsterdam, heeft een CD uitgebracht: ‘Kom, Immanuel’.

Lees verder

Koperen jubileum Arnold Dijkman

Maandagmorgen is het 12½-jarig jubileum gevierd van Arnold Dijkman als medewerker van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood.

Lees verder

St. Jorisgroep

Vrijdag 21 januari 2022 - 19.00 - 20.30 uur - Online

Voor jongens van 12 t/m 17 jaar die wel eens wat meer willen weten over het geloof.

Lees verder

Baccalaureaatsexamen met lof

Afgelopen woensdag 6 oktober hebben Josue Enmanuel Mejia Sanchez en Wim Balk het Baccalaureaatsexamen gedaan. Zij zijn hier beide mooi voor geslaagd; Josue Cum Laude en Wim Magna Cum Laude. Het Baccalaureaatsexamen is de afronding van de studie Theologie, voor Josue als voorbereiding op het priesterschap en Wim Balk is reeds permanent diaken in de regio van Hilversum. Josue heeft zijn studie aan het seminarie St. Willibrord gevolgd en Wim aan het Bonifatiusinstituut.

Lees verder

Meet & Greet the Lord

Vrijdag 11 februari

Lees verder

Roept God je misschien om priester te worden?

Weekend van 1 t/m 3 april - Willibrordseminarie Heiloo

Van vrij­dag­avond 1 t/m zon­dag­mor­gen 3 april zal weer het Ori­ën­ta­tie­week­end van het semi­na­rie plaats­vin­den. Heb je het idee dat God je mis­schien roept om pries­ter te wor­den? Ook al zit je nu nog op de middel­ba­re school, of volg je een studie, aarzel niet om je op te geven voor dit weekend.

Lees verder

Roepingenverhaal van Mgr. Hendriks

Roepingenweek van 7 t/m 13 november 2021

In het kader van de Roepingenweek 2021, die van 7 t/m 13 november duurt, heeft Mgr. Jan Hendriks een podcast ingesproken waarin hij vertelt hoe hij zijn roeping heeft herkend en aanvaard. De komende dagen zullen meer roepingen-podcasts worden toegevoegd.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar