Nieuws

Priestervakantie zomer 2024

Donderdag 1 t/m vrijdag 9 augustus 2024

Grootseminarie St. Willibrord nodigt alle priesters van harte uit om in de zomer van 2024 mee te gaan op de priestervakantie naar het heiligdom van Mont Sainte-Odile, gelegen ten zuidwesten van Straatsburg in Frankrijk. De priestervakantie is van donderdag 1 augustus t/m vrijdag 9 augustus.

Lees verder

Titus Brandsma in de schijnwerpers

Op 12 december hebben de Nederlandse priester- en diakenopleidingen een gezamenlijke studiedag gehouden over de heilige Titus Brandsma: de allernieuwste heilige afkomstig uit ons eigen kikkerland.

Lees verder

Indrukwekkende Diakenwijding

Op zater­dag 18 no­vem­ber vond in de Ka­the­drale Basiliek van Sint Bavo weer een diaken­wij­ding plaats. Maar liefst vier jonge mannen wer­den door handopleg­ging en gebed gewijd - twee per­ma­nent en twee transeunt diakens.

Lees verder

St. Jorisgroep

Vrijdag 1 maart 2024 • 17.00 - 20.30 uur

Voor jongens van 12 t/m 17 jaar die wel eens wat meer willen weten over het geloof.

Lees verder

Meet & Greet the Lord

Vrijdag 8 maart 2024 vanaf 18.30 uur

Elke tweede vrijdag van de maand geloofsverdieping voor jongeren van 16 t/m 30 jaar.

Lees verder

Oriëntatiedag

Zaterdag 9 maart 9.30 - 18.00 uur

“Ik heb je liefgehad met een eeuwige liefde” (Jer. 31,3). Ontdek je roeping op de oriëntatiedag van Grootseminarie Sint Willibrord.

Lees verder

Getuigenis Marino Restrepo

Vrijdag 24 november - 19.00 uur

Zaterdag 25 november zal er een conferentie zijn op het heiligdom met Marino Restrepo als hoofdspreker. Geboren in Colombia werkte hij in Hollywood als acteur en muzikant. Bij een bezoek aan zijn geboortedorp werd hij ontvoerd door rebellen. Dit veranderde voor altijd zijn leven. Luister naar zijn verhaal en terugkeer tot het geloof.

Lees verder

Dies en feest St. Willibrord

Op dinsdag 7 november vierden we het feest van de heilige Willibrord. Hij is de patroon van de Nederlandse kerkprovincie en van ons eigen bisdom Haarlem-Amsterdam. Als seminaristen hadden we op deze dag daarom geen colleges, maar gingen we op bedevaart. We hadden deze keer gekozen voor een bezoek aan de basiliek van de Heilige Lidwina van Schiedam.

Lees verder

Volg je roeping

5 t/m 11 november

Volg je roeping! Misschien vraag je je wel eens af “wat wil ik met mijn leven? En wat wil God van mij?” Welkom op het platform voor roepingen van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Lees verder

Meeloopdag

14 november

Wil je wel eens meemaken hoe dat nu is op een seminarie? Zou het misschien ook jou weg zijn om priester te worden? Schrijf je dan in om een dagje mee te draaien (als dinsdag 14 november niet gaat, ben je natuurlijk ook op andere dagen welkom).

Lees verder

Kom en Zie – Kennismakingsavond

13 november - 18.00 uur

Denk je wel eens: wat is nou mijn roeping? Heeft God misschien een speciale roeping voor mij als priester of religieus? Kom dan naar de Kom en Zie avond op maandag 13 november. Deze avond is speciaal gericht op meer zicht krijgen op je roeping, in alle vrijheid.

Lees verder

December 2023

Kersteditie van ons Willibrord Magazine

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar