Nieuws

Geestelijke oefeningen voor mannen

Een beproefde methode, geïnitieerd door de H. Ignatius van Loyola, om duidelijkheid te krijgen over wat God van je vraagt.

Lees verder

Sint Joris Tienergroep – Zoom

Zoom meeting. 26 November in de Sint Jorisgroep. Wil je dieper je geloof beleven? Andere gelovige tieners ontmoeten? Hier krijg je begeleiding om je geloof te versterken; we bidden samen, we eten, hebben catechese en spel. Heb je interesse? Meld je aan!

Lees verder

Kom op bezoek bij onze moeder, Maria

Maria roept ons, zij wilt ons naar Jezus brengen. Kom gewoon langs op bezoek of kom een dagje meedraaien met ons.

Lees verder

Een nieuw jasje voor het Grootseminarie

Het grootseminarie St. Willibrord heeft sinds 9 november 2020 een geheel nieuwe huisstijl, een nieuw logo en een gloednieuwe website. Hieronder lees je er meer over.

Lees verder

Rector Jeroen de Wit in Rome

In het voor­jaar van 2020 slaagde rector Jeroen de Wit voor het Licentiaat in de Nieuwe Evangeli­sa­tie. De scriptie die hij hier­voor schreef, gaat over een actueel thema: Pries­ters voor de Nieuwe Evangeli­sa­tie. Nu gaat hij verder voor het doctoraat.

Lees verder

Meet & Greet the Lord

De Eucharistische Aanbidding is een van de manieren waarop Jezus ons uitnodigt Hem te ontmoeten. “Realiseer je wel dat Jezus dáár in het tabernakel er uitdrukkelijk is voor jou, voor jou alleen. Hij brandt van verlangen om in je hart te komen.” (H. Thérèse van Lisieux).

Lees verder

Kom bidden voor het leven

We komen bij elkaar om een dag en een nacht op te dragen in gebed, aanbidding en wake. Met de heilige Mis, met geloofsgesprekken en een getuigenis van het leven.

Lees verder

CD ‘Kom, Immanuel’

Het Schola Cantorum, een koor van seminaristen van het bisdom Haarlem-Amsterdam, heeft een CD uitgebracht: ‘Kom, Immanuel’.

Lees verder

Bidt u ook mee om roepingen?

Het Grootseminarie nodigt u uit om deel te nemen aan de gebedskring. Hiermee ondersteunt u de seminaristen in hun opleiding en bidt u om nieuwe roepingen. Het lidmaat­schap is gratis en verplicht u tot niets, behalve gebed! Bidt u ook mee om roe­pingen?

Lees verder

Wat betekent een priester voor jou?

Lees verder

Misintenties

Het seminarie draagt graag de H. Mis op voor uw gebedsintenties. Geef uw misintenties aan ons door en steun zodoende de priesteropleiding.

Lees verder

Waarom schenken aan Het Grootseminarie?

De Kerk heeft priesters nodig die goed gevormd zijn in de katho­lie­ke traditie. Schenken aan Het Grootseminarie is zorg dragen voor de toekomst van de kerk.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar