Nieuws

Gebedsdag voor roepingen

Afgelopen zaterdag 3 juli heeft de jaarlijkse Gebedsdag van de Gebedskring van het seminarie plaatsgevonden. De dag was goed bezocht met ca. 135 mensen, waarschijnlijk ook wel omdat vorig jaar de dag niet door heeft kunnen gaan.

Lees verder

Adoration under the stars

Vrijdag 2 juli van 18.00 tot ~22.30 uur

Eucharistische Aanbidding in de buitenlucht voor jongeren van 16 tot 30 jaar.

Lees verder

Jonge priesters op bedevaart

Op maandag 7 juni waren de priesters van de laatste wijdingsjaren bijeen voor een bedevaart en een afsluitende maaltijd. Niet iedereen kon erbij zijn, maar het was een goede en gezellige afsluiting van het navormingsjaar.

Lees verder

Het Grootseminarie op TV

Woensdag 9 juni - 20.30 uur - RTL4

Op woensdag 9 juni om 20.30 uur zal Het Grootseminarie in Heiloo op TV komen bij het RTL 4 programma De Bauers: bestemming onbekend.

Lees verder

Roepingenweekend Thuine

20 t/m 22 augustus 2021

Bisdom Groningen-Leeuwarden organiseert van 20 t/m 22 augustus 2021 een roepingenweekend in het Franciscanessenklooster te Thuine, Duitsland. Eerder was dit weekend gepland van 16 t/m 18 oktober 2020, maar werd toen door Corona geannuleerd. Het weekend is bedoeld voor jonge mannen uit alle Nederlandse bisdommen die graag hun roeping willen overwegen.

Lees verder

Geestelijke oefeningen voor mannen

Retraite van zondag 13 t/m donderdag 17 juni 2021

De Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord houdt een serie retraites in de vorm van Geestelijke Oefeningen van H. Ignatius van Loyola.

Lees verder

Willibrorddag en aanstelling tot Acoliet

Op de eerste maandag van de maand houden we traditiegetrouw onze Willibrorddag. Dit is een dag waarop de jonge priesters en diakens voortgezette vorming ontvangen, de bisschop ontmoeten, er vaak ook een lezing is en tot slot samen met de seminaristen de H. Mis en een buffet. Door de corona-situatie waren vandaag nog niet alle onderdelen mogelijk, maar wel weer, voor het eerst sinds enige maanden, was er de fysieke ontmoeting met de bisschop en daarna de gezamenlijke heilige Mis.

Lees verder

Zalig Pasen

Met het meevieren van de Hoogmis van Pasen in de kathedraal met de bisschop zijn de Meeleefdagen op het seminarie afgesloten.

Lees verder

Juni 2021

Alweer de laatste editie van dit schooljaar van ons Willibrord Magazine.

Lees verder

April 2021

In deze Goede Week voor Pasen komt ons nieuwe Willibrordmagazine uit. De studenten hebben weer hun best gedaan om er een mooie editie van te maken. Priesterstudent Mateo vertelt over zijn stage in de parochie, seminarist Dino doet verslag van zijn missie-stage in Zwitserland en onze spirituaal pater Ward Biemans gaat in op het feest van Pasen. Dit en nog veel meer vindt u in onze nieuwe uitgave. Wij wensen u veel leesplezier.

Lees verder

Maria naar Jozef

Seminariebedevaart naar Smakt

Op het hoogfeest van St. Jozef is het seminarie van Maria (Heiloo) naar Jozef (Smakt) gegaan. Met de bus van het heiligdom konden we in één voertuig op weg gaan en zijn we afgereisd naar Smakt, de enige bedevaartsplaats in Nederland die is toegewijd aan St. Jozef.

Lees verder

Zeer geslaagd oriëntatieweekend

We zijn dankbaar voor een zeer geslaagd orïentatieweekend met maar liefst zes deelnemers. Op YouTube zijn verschillende video's hier getuige van.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar