Nieuws

Willibrorddag met kardinaal Eijk

Afgelopen maandag was er weer de maandelijkse dag van voortgezette vorming voor de jonge priesters en diakens, de ontmoeting met de bisschop, de Willibrordlezing en een feestelijke viering van de Eucharistie met de bisschop, jonge priesters, diakens en de seminaristen.

Lees verder

Jubileum 15 jaar Radio Maria

Op zaterdag 4 februari 2023 vierde Radio Maria Nederland het 15-jarig bestaan. Naar de feestelijke Eucharistieviering om 12.30 uur met Mgr. Gerard de Korte als hoofdcelebrant waren vele luisteraars uit heel Nederland toegekomen.

Lees verder

Op bezoek bij Lateraanse Universiteit

Dinsdag 31 januari bracht Mgr. Hendriks een bezoek aan de rector magnificus van de Pauselijke Lateraanse Universiteit, prof. Vicenzo Buonomo om hem het jubileumboek te overhandigen. Het boek bevat wetenschappelijke bijdragen van de docenten van het Filosofisch-Theologisch Instituut van ons seminarie dat onlangs 25 jaar bestond. De bisschop was tevens in in Rome om de voorbereidende werkzaamheden voor een Interdiocesaan Theologisch Instituut af te ronden.

Lees verder

Blokcolleges

De seminaristen hebben deze week en volgende week ‘blokcolleges’ in Nieuwe Niedorp. Daar wonen de studenten van het seminarie ‘Redemptoris Mater’ van de Neo-cathechumenale weg. Normaal gesproken komen zij iedere week naar Heiloo om daar samen met studenten van het Seminarie St. Willibrord de lessen te volgen. Maar gedurende twee weken per jaar zijn de rollen dus omgedraaid en maken de studenten uit Heiloo met het mooie busje van het Heiligdom de rit van ruim een half uur naar Nieuwe Niedorp.

Lees verder

Schenking nieuwe laptops

Een gulle weldoener heeft twee mooie nieuwe laptops geschonken aan de seminaristen ter ondersteuning van hun studie. Fondswerver van het seminarie, de heer Pieter Klaver, overhandigt op de foto de nieuwe computers aan een viertal seminaristen.

Lees verder

Januari 2023

Wintereditie van ons Willibrord Magazine

Lees verder

Oktober 2022

Herfsteditie van ons Willibrord Magazine

Lees verder

Doop van de Heer

Maandag 9 januari, op het Feest van de Doop van de Heer, heeft Mgr. Hendriks het seminarie bezocht voor de jaarlijkse gesprekken met de seminaristen. Aansluitend aan de gesprekken hebben we de H. Mis gevierd en zo konden we dus met de bisschop in ons midden de Kersttijd afsluiten.

Lees verder

Admissio Melle Punter en Francis Ashamole

Lees verder

St. Jorisgroep

Vrijdag 31 maart 2022 | 17.00 - 20.30 uur

Voor jongens van 12 t/m 17 jaar die wel eens wat meer willen weten over het geloof.

Lees verder

Meet & Greet the Lord

Vrijdag 14 april 2023 vanaf 18.30 uur

Elke tweede vrijdag van de maand geloofsverdieping voor jongeren van 16 t/m 30 jaar.

Lees verder

Europese gebedsestafette voor vrede

Vrijdag 17 maart van 11.30 tot 18.00 uur

Net als in de afgelopen twee jaar organiseert de Commissie van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE) in de Veertigdagentijd een eucharistische gebedsestafette onder de 39 leden.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar