Nieuws

Geestelijke oefeningen voor mannen

Retraite van zondag 13 t/m donderdag 17 juni 2021

De Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord houdt een serie retraites in de vorm van Geestelijke Oefeningen van H. Ignatius van Loyola.

Lees verder

Willibrorddag en aanstelling tot Acoliet

Op de eerste maandag van de maand houden we traditiegetrouw onze Willibrorddag. Dit is een dag waarop de jonge priesters en diakens voortgezette vorming ontvangen, de bisschop ontmoeten, er vaak ook een lezing is en tot slot samen met de seminaristen de H. Mis en een buffet. Door de corona-situatie waren vandaag nog niet alle onderdelen mogelijk, maar wel weer, voor het eerst sinds enige maanden, was er de fysieke ontmoeting met de bisschop en daarna de gezamenlijke heilige Mis.

Lees verder

Zalig Pasen

Met het meevieren van de Hoogmis van Pasen in de kathedraal met de bisschop zijn de Meeleefdagen op het seminarie afgesloten.

Lees verder

April 2021

In deze Goede Week voor Pasen komt ons nieuwe Willibrordmagazine uit. De studenten hebben weer hun best gedaan om er een mooie editie van te maken. Priesterstudent Mateo vertelt over zijn stage in de parochie, seminarist Dino doet verslag van zijn missie-stage in Zwitserland en onze spirituaal pater Ward Biemans gaat in op het feest van Pasen. Dit en nog veel meer vindt u in onze nieuwe uitgave. Wij wensen u veel leesplezier.

Lees verder

Maria naar Jozef

Seminariebedevaart naar Smakt

Op het hoogfeest van St. Jozef is het seminarie van Maria (Heiloo) naar Jozef (Smakt) gegaan. Met de bus van het heiligdom konden we in één voertuig op weg gaan en zijn we afgereisd naar Smakt, de enige bedevaartsplaats in Nederland die is toegewijd aan St. Jozef.

Lees verder

Zeer geslaagd oriëntatieweekend

We zijn dankbaar voor een zeer geslaagd orïentatieweekend met maar liefst zes deelnemers. Op YouTube zijn verschillende video's hier getuige van.

Lees verder

Lustrum Grootseminarie Heiloo

Grootseminarie St. Willibrord is alweer vijf jaar gevestigd in Heiloo; hiervoor was het gevestigd op de Tiltenberg in Vogelenzang. Op 14 februari 2016 heeft Mgr. Hendriks het seminarie ingezegend. Reden voor een bescheiden feestje.

Lees verder

Aanstelling tot lector

Maandag 8 februari heeft Mgr. Hendriks seminarist Thomas Bötticher aangesteld als lector. Dit is de tweede van drie stappen richting de diakenwijding: De Admissio, de aanstelling tot lector en het Acolitaat.

Lees verder

Pater Wilkens overleden aan corona

Pater Gerard Wilkens was spirituaal en leidsman van velen. Hij zal node worden gemist.

Lees verder

Kom op bezoek bij onze moeder, Maria

Overzicht van onze gebedstijden

Maria roept ons, zij wilt ons naar Jezus brengen. Kom gewoon langs op bezoek of kom een dagje meedraaien met ons.

Lees verder

St. Jorisgroep

Donderdag 20 mei van 18.00 tot ~20.30 uur

Voor jongens van 12 t/m 17 jaar die wel eens wat meer willen weten over het geloof.

Lees verder

Onderscheidingsdag levenskeuzen

Maandag 24 mei - Heiloo

Het Grootseminarie Sint Willibrord organiseert maandag 24 mei een dag voor jongeren van 16 t/m 28 jaar om hen te helpen bij belangrijke keuzes, zoals: studie, beroep, roeping, relatie, etc. De dag wordt afwisselend opgebouwd met inleidingen, uitwisseling en tijd voor reflectie.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar