Nieuws

Vissen op het wad

Als afsluiting van het studiejaar zijn we afgelopen zaterdag een dagje wezen vissen op het wad. We vingen maar liefst 33 mooie schollen - een symbolisch getal.

Lees verder

Roepingenweekend

Weekend van 14 t/m 16 oktober 2022

God roept ons allemaal. Soms lijkt het alsof Hij fluistert. Of zouden wij meer ons best moeten doen om zijn stem te kunnen verstaan?

Lees verder

Jonge priester op bedevaart

Maandag 13 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse bedevaart met de "jonge priesters". Dit zijn de priesters die na hun priesterwijding nog 5 jaar voortgezette vorming ontvangen op het seminarie op de eerste maandagen van de maand. In juni is dit dan geen vormingsdag, maar een bedevaart.

Lees verder

Sacramentsprocessie en Neomistenmis Jaider

Op de donderdag na de Zondag van de Drievuldigheid wordt wereldwijd -behalve in Nederland- Sacramentsdag gevierd. In Nederland is het verplaatst naar de zondag. In Heiloo werd toch een Sacramentsprocessie gelopen met Neomist Jaider Chartre Sánchez als drager van het Allerheiligst Sacrament en hoofdcelebrant in de Eucharistieviering.

Lees verder

Ontmoeting seminaristen

Seminaristen van alle seminaries in Nederland hadden donderdag 26 mei een ontmoeting in Maastricht. Daarbij werd tevens de musical Dagboek van een Herdershond bekeken.

Lees verder

Gebedsdag Heiloo

Het was een prachtige dag. Omstreeks 10.30u kwamen de mensen eerst naar het Oesdom om daar een bakje koffie te drinken. Ze konden ook al naar de kapel gaan voor Biechtgelegenheid. Om 11.30u begon hier het Rozenkransgebed en om 12 uur de H. Mis. Mgr. van Burgsteden had helaas af moeten zeggen, waardoor rector Jeroen de Wit de hoofdcelebrant was.

Lees verder

Kom op bezoek bij onze moeder, Maria

Overzicht van onze gebedstijden

Maria roept ons, zij wilt ons naar Jezus brengen. Kom gewoon langs op bezoek of kom een dagje meedraaien met ons.

Lees verder

Tienerkamp BreakOut – Zorg voor elkaar

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 juli

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 juli 2022 is het katholieke tienerkamp BreakOut van Bisdom Haarlem-Amsterdam! Deze zomer met het thema ‘Zorg voor elkaar’. Ben je tussen de 12 en 18 jaar dan ben je van harte welkom! Ben je iets ouder en heb je hier ook wel behoefte aan of zou je graag in de leiding willen helpen, stuur dan een mailtje.

Lees verder

Priestervakantie Oostenrijk

Donderdag 28 juli t/m woensdag 3 augustus 2022

Priesters zijn van harte uitgenodigd om in de zomer van 2022 mee te gaan op de priestervakantie die ieder jaar vanuit Het Grootseminarie wordt georganiseerd. De bestemming wordt deze keer Lermoos in Oostenrijk. U verblijft in het viersterren hotel Edelweiss, vlak bij de bekende berg de Zugspitze!

Lees verder

Willibrorddag

De Eucha­ris­tie­vie­ring tij­dens de Wil­li­brord­dag was extra fees­te­lijk. We vier­den de aan­stel­ling tot lector van Stefan Doss en Eric Venneker en de admissio (opname onder de wij­dings­kan­di­da­ten) van Emil de Jesús Serpa de la Ossa. Jaider Chantre Sanchez legde de ge­loofs­be­lij­de­nis en de eed van trouw af. Hij wordt zater­dag na Pink­ste­ren tot pries­ter gewijd.

Lees verder

Meet & Greet the Lord

Vrijdag 10 juni 2022 vanaf 18.30 uur

Elke tweede vrijdag van de maand geloofsverdieping voor jongeren van 16 t/m 30 jaar.

Lees verder

Priesterwijding Jaider Chantre Sánchez

Zaterdag 11 juni - 10.30 uur - Bavokathedraal Haarlem

Op zaterdag 11 juni zal Jaider Chantre Sanchez tot priester worden gewijd in de kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. De plechtigheid vangt om 10.30 uur aan. U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijzondere viering aanwezig te zijn.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar