Nieuws

Lees hier de meest recente nieuwsberichten: met informatie, aankondigingen en verslagen.

Kerstdiner 2021

Woensdagmiddag 15 december hebben wij op het seminarie, in aanwezigheid van Mgr. Hendriks, het jaarlijks Kerstdiner gehouden. Alle seminaristen, zowel van Heiloo als van Nieuwe Niedorp, waren hierbij aanwezig, afgezien van één seminarist die reeds naar India is afgereisd voor Kerstmis. Verder waren alleen de directe vormers aanwezig en een diaken en priester die ook wekelijks bij ons komen voor Nederlandse les. In verband met de corona maatregelen kon de verdere staf er helaas niet bij zijn.

Lees verder

Mgr. Hendriks 10 jaar bisschop

Mgr. Hendriks, oud rector van het Grootseminarie, 10 jaar geleden op deze dag, 10 december, tot bisschop gewijd. We danken God voor al zijn dienstwerk en bidden dat God hem verder mag zegenen in zijn gezondheid en herderschap.

Lees verder

Stavenconferentie

Maandag 18 oktober is op ons seminarie in Heiloo de jaarlijkse Stavenconferentie gehouden. Dit is een jaarlijks treffen van stafleden van alle priesteropleidingen en seminaries van Nederland.

Lees verder

CD ‘Kom, Immanuel’

Het Schola Cantorum, een koor van seminaristen van het bisdom Haarlem-Amsterdam, heeft een CD uitgebracht: ‘Kom, Immanuel’.

Lees verder

Koperen jubileum Arnold Dijkman

Maandagmorgen is het 12½-jarig jubileum gevierd van Arnold Dijkman als medewerker van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood.

Lees verder

Baccalaureaatsexamen met lof

Afgelopen woensdag 6 oktober hebben Josue Enmanuel Mejia Sanchez en Wim Balk het Baccalaureaatsexamen gedaan. Zij zijn hier beide mooi voor geslaagd; Josue Cum Laude en Wim Magna Cum Laude. Het Baccalaureaatsexamen is de afronding van de studie Theologie, voor Josue als voorbereiding op het priesterschap en Wim Balk is reeds permanent diaken in de regio van Hilversum. Josue heeft zijn studie aan het seminarie St. Willibrord gevolgd en Wim aan het Bonifatiusinstituut.

Lees verder

Roepingenweek 2021

Ik ben de weg, de waarheid en het leven. (...) Wie in Mij gelooft, zal ook zelf de werken doen die Ik doe. (Joh 14. 6,12) Kom op 13 november 2021 naar de Roepingen Bewustwordings Middag Heiligdom onze lieve vrouw ter Nood, Hoogeweg 65, Heiloo.

Lees verder

Start studiejaar 2021-2022

De seminaristen van Heiloo beginnen het studiejaar altijd met een retraite. Die werd dit keer net als vorige jaar gehouden in Priorij Nazareth in het Limburgse Tegelen, bij de zusters Benedictinessen van de Altijddurende Aanbidding van het Allerheiligst Sacrament.

Lees verder

Gebedsdag voor roepingen

Afgelopen zaterdag 3 juli heeft de jaarlijkse Gebedsdag van de Gebedskring van het seminarie plaatsgevonden. De dag was goed bezocht met ca. 135 mensen, waarschijnlijk ook wel omdat vorig jaar de dag niet door heeft kunnen gaan.

Lees verder

Jonge priesters op bedevaart

Op maandag 7 juni waren de priesters van de laatste wijdingsjaren bijeen voor een bedevaart en een afsluitende maaltijd. Niet iedereen kon erbij zijn, maar het was een goede en gezellige afsluiting van het navormingsjaar.

Lees verder

Willibrorddag en aanstelling tot Acoliet

Op de eerste maandag van de maand houden we traditiegetrouw onze Willibrorddag. Dit is een dag waarop de jonge priesters en diakens voortgezette vorming ontvangen, de bisschop ontmoeten, er vaak ook een lezing is en tot slot samen met de seminaristen de H. Mis en een buffet. Door de corona-situatie waren vandaag nog niet alle onderdelen mogelijk, maar wel weer, voor het eerst sinds enige maanden, was er de fysieke ontmoeting met de bisschop en daarna de gezamenlijke heilige Mis.

Lees verder

Maria naar Jozef

Seminariebedevaart naar Smakt

Op het hoogfeest van St. Jozef is het seminarie van Maria (Heiloo) naar Jozef (Smakt) gegaan. Met de bus van het heiligdom konden we in één voertuig op weg gaan en zijn we afgereisd naar Smakt, de enige bedevaartsplaats in Nederland die is toegewijd aan St. Jozef.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar