Nieuws

Lees hier de meest recente nieuwsberichten: met informatie, aankondigingen en verslagen.

Schenking nieuwe laptops

Een gulle weldoener heeft twee mooie nieuwe laptops geschonken aan de seminaristen ter ondersteuning van hun studie. Fondswerver van het seminarie, de heer Pieter Klaver, overhandigt op de foto de nieuwe computers aan een viertal seminaristen.

Lees verder

Doop van de Heer

Maandag 9 januari, op het Feest van de Doop van de Heer, heeft Mgr. Hendriks het seminarie bezocht voor de jaarlijkse gesprekken met de seminaristen. Aansluitend aan de gesprekken hebben we de H. Mis gevierd en zo konden we dus met de bisschop in ons midden de Kersttijd afsluiten.

Lees verder

Admissio Melle Punter en Francis Ashamole

Lees verder

Viering 25-jarig jubileum seminarie

Maandag 14 november 2022 heeft het seminarie haar 25-jarig bestaan gevierd. 25 jaar geleden, in september 1997, is het bisdom van Haarlem-Amsterdam weer begonnen met een echt seminarie. Dit na een periode van een convict (met studie aan de KTHA, een theologische hogeschool) in Amsterdam. Mgr. Bomers en hulpbisschop Mgr. Punt hebben het seminarie gesticht en al heel snel hebben zij ook Mgr. Hendriks, toen nog pastoor in het bisdom Rotterdam, hierbij betrokken als rector.

Lees verder

Hoogfeest van H. Willibrord

Op het Hoogfeest van de belangrijkste geloofsverkondiger van onze Lage Landen, de Heilige Willibrord, is het voltallige seminarie op pad gegaan. Wij hebben de sporen van deze grote heilige opgezocht in Heiloo, Overveen en Haarlem.

Lees verder

Achter de schermen wordt voor ons gezorgd

Maandag 24 oktober 2022 hebben we middels een heerlijke maaltijd, bereid door de keuken van het heiligdom, en met enige fysieke cadeaus, afscheid genomen van Cees Backer als lid van de REA van het seminarie.

Lees verder

Voetbal

Enkele seminaristen van het Seminarie Redemptoris Mater in Nieuwe Niedorp en van het Seminarie St. Willibrord profiteren in Heiloo van het mooie weer.

Lees verder

Licentiaat voor Bas Leijtens

Nadat hij eer­der het Bac­ca­lau­reaat in de Gods­dienst­we­ten­schap­pen had behaald, mocht hij nu het laatste puzzel­stukje leggen voor het behalen van de groot Licentiaat in de Gods­dienst­we­ten­schap­pen.

Lees verder

Thomas Bötticher rondt theologiestudie af

Seminarist Thomas Bötticher uit Uitgeest heeft woensdag 5 oktober 2022 de theologiestudie afgerond. Hij heeft dit gedaan met een eindscriptie genaamd Het antwoord van de Kerk op het kwaad van de pornografie.

Lees verder

Verslag retraite en bedevaart

Aan het begin van het studiejaar gaan we als seminariegemeenschap – voordat de lessen feitelijk beginnen - altijd een week op retraite en daarna een paar dagen op bedevaart. De retraite hielden we net als vorig jaar bij priorij Nazareth in Tegelen. Hier vonden we een gastvrij onderkomen bij de Zusters Benedictinessen van de Altijddurende Aanbidding van het Allerheiligst Sacrament.

Lees verder

Seminaristen op retraite in Tegelen

Zo aan het begin van het nieuwe seizoen 2022/2023 gaan we op retraite bij de zusters van Priorij Nazareth in Tegelen.

Lees verder

Vissen op het wad

Als afsluiting van het studiejaar zijn we afgelopen zaterdag een dagje wezen vissen op het wad. We vingen maar liefst 33 mooie schollen - een symbolisch getal.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar