Maria naar Jozef

Seminariebedevaart naar Smakt

di 23 maart 2021 16:55

Op het hoogfeest van St. Jozef is het seminarie van Maria (Heiloo) naar Jozef (Smakt) gegaan. Met de bus van het heiligdom konden we in één voertuig op weg gaan en zijn we afgereisd naar Smakt, de enige bedevaartsplaats in Nederland die is toegewijd aan St. Jozef.

Wij konden niet bij de pontificale Hoogmis zijn omdat die onder de corona restricties vol zat. Dit had als voordeel voor pelgrims dat er een extra Eucharistieviering was waardoor er meer mensen op die dag de heilige Mis konden bijwonen op het Jozefheiligdom.

Bij aankomst zijn we eerst het kleine Jozefkapelletje ingegaan dat uit 1699 dateert. Daarna zijn we de hoofdkerk in gegaan waar Mgr. Smeets, de bisschop van Roermond, nog aanwezig was. Hierdoor kon er een kleine ontmoeting met hem plaatsvinden voor we ons klaar gingen maken voor Mis.

Na de Mis konden we genieten van een heerlijk broodje met koffie of thee die we af konden (en door corona moesten) halen. We hebben wat stoelen bij elkaar gezet zodat we de versnaperingen konden nuttigen in het zonnetje.

Daarna konden we het lof bijwonen wat door kapelaan Marthoma Alexander geleid werd. Sommige van de seminaristen hebben hem nog meegemaakt bij de OPN-dagen of de gezamenlijke retraites in Thorn met het Grootseminarie Rolduc. We hebben met hem nog wat kunnen praten en we hebben een paar leden van de gebedskring kunnen ontmoeten die we hebben bedankt voor hun ondersteuning.

Na de terugreis stond er bij diaken Jaider in Heemskerk een maaltijd klaar om het feest af te sluiten. Gelukkig kon Richard hier bij aansluiten aangezien hij het uitje door een belangrijke vergadering van zijn werk moest laten schieten.

We kunnen terugkijken op een mooi hoogfeest, zowel wat het weer betreft als het hele uitje. We mogen St. Jozef daar dankbaar voor zijn en hopelijk wilt hij, helemaal in dit Jozefjaar, ons seminarie en onze gebedskring extra bijstaan met zijn voorspraak.

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar