Jonge priesters op bedevaart

wo 09 juni 2021 13:01

Op maandag 7 juni waren de priesters van de laatste wijdingsjaren bijeen voor een bedevaart en een afsluitende maaltijd. Niet iedereen kon erbij zijn, maar het was een goede en gezellige afsluiting van het navormingsjaar.

De bedevaart ging dit jaar naar Smakt waar de heilige Jozef bijzonder vereerd wordt. Niet zo vreemd natuurlijk, want we zijn in het speciale Sint Jozefjaar, dat door paus Franciscus is uitgeroepen. Bijzonder was wel dat een deel van de groep er heen ging in het duidelijk herkenbare busje van Onze Lieve Vrouw ter Nood, dat door jongeren van The Missionary School is bedacht om het Heiligdom te promoten.

Terugweg

Op de terugweg is het gezelschap ook nog langs ‘Klein Lourdes’ – Tienray gereden, de enige bedevaartplaats in Nederland met sinds 1877 een officieel erkende Lourdesgrot.

Terug in Haarlem

Teruggekomen van de bedevaart kwamen we – bij dit onderdeel mocht ik ook aanwezig zijn – bijeen in een Haarlems restaurant, blij dat dit nu weer mag. Dat was een goede gelegenheid om elkaar weer – in een ontspannen sfeer en bij een heerlijke maaltijd – te spreken en om van verschillende jonge priesters hun ervaringen te horen.

Rector Jeroen de Wit en een achttal jonge priesters waren voor de maaltijd bijeen. Om verschillende redenen konden vier priesters helaas niet aanwezig zijn.

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar