Gebedsdag – Wat is roeping?

Zaterdag 3 juli 2021

wo 26 mei 2021 15:20

Het is alweer even geleden dat de laatste gebedsdag van het seminarie plaatsvond op 4 mei 2019. Vorig jaar kon vanwege corona de gebedsdag helaas niet doorgaan, maar voor dit jaar heeft het seminarie een mooie nieuwe datum gevonden. Op zaterdag 3 juli is het weer zover! Dit keer zal de gebedsdag buiten in de tuin van het Julianaklooster plaatsvinden, een prachtige plek die genoeg ruimte biedt om met een grote groep samen de H. Mis te vieren, elkaar te ontmoeten en nader kennis te maken met de seminaristen.

Inhoud

Openlucht Eucharistieviering met Mgr. Hendriks

Op deze bijzondere dag zal de bisschop van Haarlem-Amsterdam, Mgr. Hendriks, voorgaan in de Eucharistieviering. Er zullen genoeg stoelen in de tuin aanwezig zijn voor het bijwonen van de viering. Na de viering vindt de lunch plaats waarbij er veel gelegenheid zal zijn voor de deelnemers om elkaar te ontmoeten en bij te praten. ’s Middags zal rector Jeroen de Wit een lezing geven over het thema ‘Wat is roeping’? Ook de getuigenissen van de priesterstudenten zullen niet ontbreken. Hieronder staat het gehele programma van de dag vermeld.

Opgave gebedsdag vóór maandag 21 juni

Het seminarie verzoekt iedereen vriendelijk om zich van te voren op te geven i.v.m. alle voorbereidingen. Aanmelden kan tot maandag 21 juni via tel.nr. 072-505 1073 of per e-mail via info@willibrordseminarie.nl. Een ieder is van harte welkom! Aan de Kapellaan is recentelijk een prachtig nieuw parkeerterrein gerealiseerd. Hier kunnen de deelnemers hun auto parkeren. Degenen die met het openbaar vervoer reizen kunnen gebruik maken van de bus die om 11.10 uur vertrekt vanaf treinstation Castricum.

Programma

Tuin Julianaklooster: (Hoogeweg 65, 1851 PJ Heiloo, 5 min wandelen vanaf het Heiligdom OLV ter Nood)

11.15 uurOntvangst met koffie en thee
12.00 uurPontificale H. Mis, hoofdcelebrant Mgr. dr. J.W.M. Hendriks
13.00 uurLunchpauze (gaarne lunchpakket meenemen; koffie en thee worden geserveerd)
13.45 uurRector J.C.J. de Wit: ‘Wat is roeping?’
14.15 uurGetuigenissen van seminaristen met muzikaal intermezzo
14.45 uurpauze
15.00 uurMiddaggebed, Aanbidding, Biechtgelegenheid
15.40 uurZending en Zegen

Uw reis van en naar het seminarie

Openbaar vervoer
Om 11.10 uur vertrekt een gratis bus van treinstation Castricum naar het Heiligdom OLV ter Nood. U wandelt vanaf de uitstapplaats in ongeveer 5 minuten door het Kapelbos naar het Julianaklooster. Op het einde van de dag vertrekt de bus om 16.00 uur weer vanaf dezelfde plek naar het treinstation in Castricum.

Eigen vervoer
U kunt parkeren op de nieuwe parkeerplaats van het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 146, 1851 PE Heiloo. U wandelt vanaf de parkeerplaats in ongeveer 5 minuten door het Kapelbos naar het Julianaklooster.

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar