Gebedsdag Heiloo

ma 09 mei 2022 19:59

Het was een prachtige dag. Omstreeks 10.30u kwamen de mensen eerst naar het Oesdom om daar een bakje koffie te drinken. Ze konden ook al naar de kapel gaan voor Biechtgelegenheid. Om 11.30u begon hier het Rozenkransgebed en om 12 uur de H. Mis. Mgr. van Burgsteden had helaas af moeten zeggen, waardoor rector Jeroen de Wit de hoofdcelebrant was.

Doordat de H. Mis gecombineerd was met de Eerste Zaterdag Bedevaart was het een goed gevulde kerk. Na de H. Mis zijn we in processie gegaan naar Maria aan het water. Voor de mensen van de Gebedsdag ging de dag toen verder in het Julianaklooster, maar vooral ook buiten met de lunch. Daarna een lezing van kapelaan Teun Warnaar over zijn eerste (4) jaren in het priesterschap. Dat was echt een hele interessante lezing, waarin hij over moeilijkheden sprak, maar ook over veel vreugde die hij heeft mogen ervaren en vruchten die hij heeft mogen zien.

Vervolgens waren er getuigenissen van seminaristen, van Emil en van Francis. Hierna het jaarlijkse muzikale intermezzo, zeer gewaardeerd door de mensen, en we sloten af met wat Eucharistische aanbidding en het bidden van de Vespers in de Bedevaartkapel. Het was echt weer een hele mooie dag, je voelde echt de diepe verbondenheid met elkaar door het gebed.

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar