Dagje meedraaien?

Misschien denk je: ik wil wel eens meemaken hoe dat nu is op een seminarie! Wat gebeurt daar allemaal? Zou het misschien ook mijn weg zijn om priester te worden? Schrijf je dan in om een dagje mee te draaien.

Een seminarie is een bijzondere omgeving. Het is een combinatie van leven met anderen, in gemeenschap, samen bidden, Eucharistie vieren, studeren en ontspannen. Het is op een bepaalde wijze een nabootsing van de drie jaar dat de apostelen en andere leerlingen samen met Jezus zijn opgetrokken. Daar gaat het eigenlijk om op het seminarie. Om Jezus van meer nabij te volgen, te leren kennen; Hem centraal te stellen in je omgang met anderen, je studie, ontspanning, en natuurlijk in het gebed.

Het seminarie is hiervoor een ideale plek. Hoewel volledig ìn de wereld is er toch een situatie gecreëerd waardoor je iets minder afgeleid wordt door de dingen vàn de wereld. En wees niet bang, je wordt niet “wereldvreemd.” Ook bij ons is er internet, je loopt stage in parochies en in het weekend gaan de seminaristen meestal naar huis (ouders). En dan nog alles wat er gebeurd op het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, waar we zijn gevestigd.

Kom dit een dagje mee-proeven en vraag Jezus in gebed of dit misschien ook jouw weg is …

Mail, bel of app met de rector: rector@willibrordseminarie.nl of 06 4012 5490.

Tot gauw!

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar