Bedevaart naar Oudenbosch

di 06 juni 2023 13:56

Op maandag 5 juni hebben we de jaarlijkse bedevaart met de jonge priesters gemaakt. Dit jaar zijn we vanuit Heiloo, met de missionaire bus van het heiligdom, op weg gegaan naar Oudenbosch, de basiliek van de HH. Agatha en Barbara.

Deze kerk, die een kleine kopie is van de St. Pieter in Rome is echt de moeite waard om te bekijken. We werden eerst vriendelijk ontvangen met een kopje koffie en daarna hebben we een uitgebreide inleiding en rondleiding gekregen over/in de basiliek. De meneer die ons te woord stond wist het enthousiast te vertellen, en zelf is hij nog een afstammeling van de Zoeaven, de Nederlanders die dienden bij de paus in Rome in het Vaticaan. Velen van deze afstammelingen zijn nog altijd Vrienden van de huidige basiliek in Oudenbosch.

Na de rondleiding hebben we de H. Mis kunnen vieren aan het centrale altaar, mooi om dat zo midden in deze grote kerk te kunnen doen, negen priesters in concelebratie, een bijzonder moment op de dag altijd. Na een lunch in de prettige buitenlucht en een wandeling naar de kapel bij het voormalig klooster van de broeders van St. Louis, die helaas gesloten is vanwege restauratie, zijn we op weg gegaan naar Den Bosch. In Den Bosch ontmoetten we onze bisschop, Mgr. Hendriks en hebben we samen met hem de vespers gebeden in de kathedraal. We hadden graag ook nog de kathedraal opgegaan, zoals momenteel mogelijk is, maar daarvoor was het net iets te laat. Ook moet je dit al lang van tevoren plannen.

Vervolgens door een korte wandeling even wat ruiken aan het centrum van Den Bosch en toen, ook weer lekker buiten, gezellig deze dag samen met de bisschop afgesloten met een maaltijd. Mooi en goed om zo de broederschap in het priesterschap te vieren, gezamenlijk met onze bisschop. Dat sterkt ons weer in het mooie ‘werk’ dat we mogen doen.

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar