Activiteiten

Alle komende activiteiten vanuit het Grootseminarie St. Willibrord en elders. Alles wat interessant is voor jongeren, op zoek naar hun roeping.

St. Jorisgroep

Vrijdag 19 april 2024 • 17.00 - 20.30 uur

Voor jongens van 12 t/m 17 jaar die wel eens wat meer willen weten over het geloof.

Lees verder

Meet & Greet the Lord

Vrijdag 10 mei 2024 vanaf 18.30 uur

Elke tweede vrijdag van de maand geloofsverdieping voor jongeren van 16 t/m 30 jaar.

Lees verder

Oriëntatiedag

Zaterdag 9 maart 9.30 - 18.00 uur

“Ik heb je liefgehad met een eeuwige liefde” (Jer. 31,3). Ontdek je roeping op de oriëntatiedag van Grootseminarie Sint Willibrord.

Lees verder

Gebedsdag voor roepingen

Zaterdag 20 april 2024

De jaarlijks terugkerende Gebedsdag van het seminarie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 20 april. Deze zaterdag gaat vooraf aan roepingenzondag 21 april waarop de Kerk alle gelovigen in het bijzonder uitnodigt om te bidden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Lees verder

Getuigenis Marino Restrepo

Vrijdag 24 november - 19.00 uur

Zaterdag 25 november zal er een conferentie zijn op het heiligdom met Marino Restrepo als hoofdspreker. Geboren in Colombia werkte hij in Hollywood als acteur en muzikant. Bij een bezoek aan zijn geboortedorp werd hij ontvoerd door rebellen. Dit veranderde voor altijd zijn leven. Luister naar zijn verhaal en terugkeer tot het geloof.

Lees verder

Meeloopdag

14 november

Wil je wel eens meemaken hoe dat nu is op een seminarie? Zou het misschien ook jou weg zijn om priester te worden? Schrijf je dan in om een dagje mee te draaien (als dinsdag 14 november niet gaat, ben je natuurlijk ook op andere dagen welkom).

Lees verder

Kom en Zie – Kennismakingsavond

13 november - 18.00 uur

Denk je wel eens: wat is nou mijn roeping? Heeft God misschien een speciale roeping voor mij als priester of religieus? Kom dan naar de Kom en Zie avond op maandag 13 november. Deze avond is speciaal gericht op meer zicht krijgen op je roeping, in alle vrijheid.

Lees verder

Gebedsdag zaterdag 29 april

Zaterdag 29 april 10.00 - 16.00 uur

De jaarlijks terugkerende gebedsdag van het seminarie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 29 april. Deze zaterdag is de dag voor roepingenzondag 30 april waarop de Kerk alle gelovigen in het bijzonder uitnodigt om te bidden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Naast het gebed om roepingen biedt de dag tevens de gelegenheid om samen de Heilige Mis te vieren en de seminaristen en elkaar te ontmoeten. Eenieder is van harte uitgenodigd.

Lees verder

Europese gebedsestafette voor vrede

Vrijdag 17 maart van 11.30 tot 18.00 uur

Net als in de afgelopen twee jaar organiseert de Commissie van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE) in de Veertigdagentijd een eucharistische gebedsestafette onder de 39 leden.

Lees verder

Op missie in Holland: Wat is jouw missie?

Oriëntatieweekend van 10 t/m 12 maart 2023

Van 10-12 maart zal weer het jaarlijkse Oriëntatieweekend gehouden worden op het seminarie in Heiloo. Het oriëntatieweekend is een uitgelezen kans om meer zicht te krijgen op wat God van jouw vraagt in je leven en hoe je hier op wilt antwoorden. Of Hij je misschien roept om Priester te worden, of dat Hij een ander pad met je voor heeft.

Lees verder

Open Avond

Donderdag 10 november vanaf 17.00 uur

Van 6 - 12 november vindt de landelijke Roepingenweek 2022 plaats. Het Grootseminarie St. Willibrord opent deze week zijn deuren om jongeren te ontvangen. God geeft de roeping, maar wij willen jongeren graag helpen om deze te onderscheiden. Van harte welkom!

Lees verder

Roepingen Walk

Zaterdag 12 november vanaf 9.30 uur

Van 6 - 12 november vindt de landelijke Roepingenweek 2022 plaats. Het Grootseminarie St. Willibrord opent deze week zijn deuren om jongeren te ontvangen. God geeft de roeping, maar wij willen jongeren graag helpen om deze te onderscheiden. Van harte welkom!

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar