Activiteiten

Alle komende activiteiten vanuit het Grootseminarie St. Willibrord en elders. Alles wat interessant is voor jongeren, op zoek naar hun roeping.

St. Jorisgroep

Vrijdag 5 juli 2024 • 17.00 - 20.30 uur

Voor jongens van 12 t/m 17 jaar die wel eens wat meer willen weten over het geloof.

Lees verder

Meet & Greet the Lord

Vrijdag 19 juli 2024 vanaf 18.00 uur

Elke tweede vrijdag van de maand geloofsverdieping voor jongeren van 16 t/m 30 jaar.

Lees verder

Open dag Bonifatiusinstituut

Zaterdag 8 juni vanaf 9.00 uur

Op zaterdag 8 juni 2024 organiseert het Theologisch Instituut St. Bonifatius weer een Open Dag voor belangstellenden op de leslocatie De Tiltenberg in Vogelenzang. Wil je sterker staan in jouw geloof, krachtiger om anderen te helpen hun weg te vinden in het geloof? Maak kennis met de verschillende studie en cursus mogelijkheden. Kom naar de Open Dag! De dag begint om 9.00 uur met een Eucharistieviering; het programma van de Open Dag begint om 10.30 uur.

Lees verder

Onderscheiding levenskeuze

Vrijdagavond 31 mei vanaf 18.15 uur

Op vrijdagavond 31 mei 2024 organiseert rector Jeroen de Wit een onderscheidingsavond levenskeuzen voor jongeren van 16 t/m 30 jaar om hen te helpen bij belangrijke keuzes, zoals: studie, beroep, roeping, relatie, etcetera.

Lees verder

Priesterwijding

25 mei om 10.30 uur

Op zaterdag 25 mei a.s. zullen in de kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem Juan Ignacio Jiménez Walker en Josué Enmanuel Mejía Sánchez de priesterwijding ontvangen uit handen van de bisschop van Haarlem-Amsterdam, Mgr. dr. J.W.M. Hendriks.

Lees verder

Oriëntatiedag

Zaterdag 9 maart 9.30 - 18.00 uur

“Ik heb je liefgehad met een eeuwige liefde” (Jer. 31,3). Ontdek je roeping op de oriëntatiedag van Grootseminarie Sint Willibrord.

Lees verder

Gebedsdag voor roepingen

Zaterdag 20 april 2024

De jaarlijks terugkerende Gebedsdag van het seminarie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 20 april. Deze zaterdag gaat vooraf aan roepingenzondag 21 april waarop de Kerk alle gelovigen in het bijzonder uitnodigt om te bidden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Lees verder

Getuigenis Marino Restrepo

Vrijdag 24 november - 19.00 uur

Zaterdag 25 november zal er een conferentie zijn op het heiligdom met Marino Restrepo als hoofdspreker. Geboren in Colombia werkte hij in Hollywood als acteur en muzikant. Bij een bezoek aan zijn geboortedorp werd hij ontvoerd door rebellen. Dit veranderde voor altijd zijn leven. Luister naar zijn verhaal en terugkeer tot het geloof.

Lees verder

Meeloopdag

14 november

Wil je wel eens meemaken hoe dat nu is op een seminarie? Zou het misschien ook jou weg zijn om priester te worden? Schrijf je dan in om een dagje mee te draaien (als dinsdag 14 november niet gaat, ben je natuurlijk ook op andere dagen welkom).

Lees verder

Kom en Zie – Kennismakingsavond

13 november - 18.00 uur

Denk je wel eens: wat is nou mijn roeping? Heeft God misschien een speciale roeping voor mij als priester of religieus? Kom dan naar de Kom en Zie avond op maandag 13 november. Deze avond is speciaal gericht op meer zicht krijgen op je roeping, in alle vrijheid.

Lees verder

Gebedsdag zaterdag 29 april

Zaterdag 29 april 10.00 - 16.00 uur

De jaarlijks terugkerende gebedsdag van het seminarie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 29 april. Deze zaterdag is de dag voor roepingenzondag 30 april waarop de Kerk alle gelovigen in het bijzonder uitnodigt om te bidden om roepingen tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. Naast het gebed om roepingen biedt de dag tevens de gelegenheid om samen de Heilige Mis te vieren en de seminaristen en elkaar te ontmoeten. Eenieder is van harte uitgenodigd.

Lees verder

Europese gebedsestafette voor vrede

Vrijdag 17 maart van 11.30 tot 18.00 uur

Net als in de afgelopen twee jaar organiseert de Commissie van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE) in de Veertigdagentijd een eucharistische gebedsestafette onder de 39 leden.

Lees verder

Het Grootseminarie Sint Willibrord is het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Priesters voor de Nieuwe Evangelisatie. Gevormd in het hart van de Kerk. Met Maria als onze Moeder.

Volg ons op social media

Doe het getijdengebed

Steun ons met uw donatie

Design & creatie: Impulsar