Willibrord Magazine - Herfst

gepubliceerd: vrijdag, 11 oktober 2019

De herfsteditie van ons Wil­li­brord Magazine is weer verzonden aan donateurs en leden van de gebedskring. Wij wensen u veel leesplezier.

 

“Beste leden van de gebedskring en andere lezers van het Wil­li­brordmagazine,

Daar is hij dan: het eerste Wil­li­brordmagazine volledig in kleur! U denkt misschien moet dat nu, is dat niet zonde van het geld? Dan kan ik u geruststellen: deze versie van het Wil­li­brordmagazine is zelfs goedkoper dan de oude zwart/wit versie, anders zouden we het inderdaad misschien wel niet gedaan hebben. Onze nieuwe partner voor het drukken van dit magazine kan het magazine goedkoper, én in full-color leveren.

Nou, dan weten wij het wel! Want het katholieke geloof is toch een kleurrijk geloof! Het is geen zwart-wit geloof. U zult dat ook in dit Wil­li­brordmagazine weer ontdekken in de kleurrijke verhalen over de zomerstages van de seminaristen, onze jaarlijkse retraite en bede­vaart en vele andere mooie artikelen. Onze nieuwe “aanwas” binnen het seminarie is dit jaar ook weer kleurrijk: we hebben één nieuwe seminarist uit Nederland en twee uit het buitenland, één uit El Salvador (waar ook Josué vandaan komt, zie pg. 7) en één uit Polen. Deze laatste twee zullen in Nieuwe Niedorp gaan wonen, de eerste hier in Heiloo. Het totaal aantal seminaristen voor ons bisdom (incl. latere roepingen) komt hiermee uit op twintig, maar, als God het wil, zullen er hiervan wel vijf (!) dit jaar tot priester worden gewijd.

Op zaterdag 16 november zullen in Heiloo vier van hen tot diaken worden gewijd, één van hen is dit reeds. Er is nog een kleurrijke ont­wik­ke­ling: op 26 oktober zal Radio Maria zijn tweede studio in Nederland openen in het Juliana­klooster in Heiloo, dus ook bij het Wil­li­brord­semi­narie. Vanaf begin oktober zult u de seminarie­ge­meen­schap dan ook regelmatig op de radio kunnen beluisteren tijdens het bidden van het getijden­ge­bed. Zoals nu gepland zal dit i.i.g. iedere vrijdagmorgen zijn bij de lauden (om 7.00 uur). Bid u met ons mee? U kunt Radio Maria beluisteren via het internet, de app, of via een speciale DAB radio.

Voor nu veel leesplezier en zoals altijd: veel dank voor uw onder­steuning, zowel qua gebed als financieel.

Rector J. de Wit”

Meer informatie