Radio Maria opent een tweede studio in Heiloo

Zaterdag 26 oktober - 11.30 uur - Heiloo

gepubliceerd: donderdag, 26 september 2019
Rector De Wit overhandigt Raffaele Galati (Radio Maria Coördinator Europa) een flesje water uit de Runxput
Rector De Wit overhandigt Raffaele Galati (Radio Maria Coördinator Europa) een flesje water uit de Runxput

In het bijzijn van Mgr. Hendriks zal op zaterdag 26 oktober een tweede studio van Radio Maria Nederland worden geopend op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.

Naast de hoofdstudio in ’s-Hertogen­bosch wordt er een tweede kleine studio geopend in het Juliana­klooster in Heiloo. In deze studio worden opnames of live uitzendingen gemaakt die via de hoofdstudio in Den Bosch worden uitgezonden.

Jeroen de Wit, rector van het Heiligdom, is hier enthousiast over: “Naar mijn idee sluiten onze visies en doel­stellingen naadloos op elkaar aan: Door Maria tot Jezus. We geloven dat Maria een belangrijke voorspreekster en middelares is om mensen tot een relatie met Jezus te leiden. Nieuwe Evangelisatie met Maria als Ster. Radio Maria in de lucht, wij op de grond: een win-win-situatie”.

“We bouwen het rustig op. Voor het verzorgen van uitzendingen hangt bij Radio Maria veel af van de beschikbare vrijwilligers. Dit zal ook in Heiloo het geval zijn”, zegt Lars Gerfen, teamleider van Radio Maria Nederland. Bestuursvoorzitter Ger Zimmermann geeft aan dat Radio Maria met deze stap nieuwe mensen wil bereiken. “De mogelijkheid om op een nieuwe plaats in Nederland nieuwe gedreven mensen aan te trekken om de Blijde Bood­schap van Jezus Christus via de radio uit te dragen past volledig in de ontwik­ke­ling van Radio Maria. Het Heiligdom in Heiloo is daarbij een welhaast ideale plek.”

Officiële opening

De studio in Heiloo wordt op zaterdag 26 oktober officieel geopend door Mgr. Jan Hendriks die vanaf de eerste verkennende gesprekken betrokken is bij de totstandkoming van de samen­werking. “Het past wel heel goed dat Radio Maria aanwezig zal zijn in een bedevaartsoord waar Maria bijzonder wordt vereerd. We zijn blij Radio Maria te kunnen verwelkomen en op 26 oktober aanstaande de studio te openen”, aldus de bisschop.

Radio Maria Nederland en het heiligdom in Heiloo nodigen alle geïnteresseerden uit om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn. Het begint om 12.00 uur met een Eucharistie­viering waarbij mgr. Jan Hendriks de hoofd­cele­brant zal zijn. Daarna volgt de officiële opening en een gezamenlijke lunch met alle aanwezigen. Het Rozenkransgebed en de H.Mis vinden plaats in de Bedevaartkapel.

Details

wat: Opening van de tweede Radio Maria-studio in Heiloo
wanneer: Zaterdag 26 oktober 2019
hoe laat: 11.30 uur - Rozenkransgebed
12.00 uur - Eucharistie­viering met mgr. Jan Hendriks
aansluitend officiële opening en gezamenlijke lunch
info: www.radiomaria.nl
www.olvternood.nl