Verslag van een bedevaart met jonge priesters

gepubliceerd: dinsdag, 4 juni 2019

De priesters van de laatste wijdingsjaren hebben traditiegetrouw hun na-vormingsjaar afgesloten met een gezamenlijke bedevaart en maaltijd.

De heilige Mis werd in Schiedam gevierd bij de H. Lidwina, daarna werd de Paulus­kerk in Rotterdam bezocht waar één van de priesters voor zijn wijding een stage had gedaan bij de opvang aldaar voor daklozen en mensen in nood. Natuurlijk mocht een rondvaart door de haven van Rotterdam niet ontbreken. In Haarlem ontmoette ik de groep waar we samen het vormingsjaar met een goede maaltijd hebben afgesloten.

Intussen maken we ons op voor de priester­wijding van dit jaar: Maciej Grądzki en Eric Fennis zullen op zaterdag na Pinksteren in de kathedraal het wijdings­sa­cra­ment ontvangen. De plechtigheid begint om 10.30 uur en iedereen is welkom. We vragen Uw gebed voor de beide wijdelingen.

Ook vragen we Uw speciaal gebed om nieuwe roepingen voor het seminarie. Of liever gezegd nog: om antwoorden, want ik ben er zeker van dat God roept, maar het vraagt ook nog een beetje moed en geestelijk inzicht om dan daad­wer­ke­lijk de eerste stap te zetten en te erkennen dat die roeping in die persoon leeft en om erover te gaan praten...

(tekst en foto overgenomen van Arsacal.nl)