Meet & Greet the Lord

gepubliceerd: zaterdag, 15 september 2018

De eerste Meet & Greet the Lord van het nieuwe seizoen was zeer geslaagd. Er waren circa 20 jongeren en de inleiding van kapelaan Teun Warnaar, na de pizzamaaltijd, was zeer boeiend. Kapelaan Teun ging in op het feest van Kruisverheffing wat afgelopen vrijdag gevierd werd.

De kapelaan liet vooral zien hoe het kruis in de context van de Bijbel verschillende betekenissen kan hebben. “Je kruis opnemen” wil niet zo zeer zeggen ons menselijk lijden aanvaarden, als wel, meer specifiek, het lijden door het bewust volgen van Jezus Christus. Denk aan vervolging e.d. Of, meer dichtbij voor ons, “lijden” door het lid zijn van de Katholieke Kerk en hier voor uit komen.

Na de inleiding van de kapelaan was er circa een uurtje aanbidding. Zowel in stilte als ook met passende muziek verzorgd door enkele seminaristen en anderen. Van de biecht­gelegenheid werd ook goed gebruik gemaakt. De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn op de jongerenzolder en rond 22.30 uur gingen de meeste weer naar huis. Meet & Greet the Lord wordt elke 2de vrijdag van de maand gehouden, de volgende keer is dus op vrijdag 12 oktober.