Mooie gebedsdag in Heiloo

gepubliceerd: vrijdag, 29 juni 2018

Op zaterdag 23 juni 2018 jl. werd in het Juliana­klooster in Heiloo de jaarlijkse gebedsdag van het seminarie gehouden. Zovele mensen dragen het seminarie een warm hart toe en bidden trouw om priesterroepingen. Dan is het mooi een keer per jaar samen te komen.

Mgr. dr. J. M. Punt was aan het begin van de dag de hoofd­cele­brant in de Eucharistie­viering in de grote Bedevaartkapel. Hij bedankte de mensen van de gebedskring voor hun trouwe gebed. Vele zaken zijn belangrijk in de kerk, maar het gebed vormt toch de kern van alles, aldus de bisschop. Na de Heilige Mis was er een gezellige lunch in het Juliana­klooster. De aanwezigen kregen heerlijke soep en een saucijzenbroodje.

’s Middags hield pater G.H.M. Wijers sss een interessante lezing met als titel ‘Maria en de Eucharistie’. Zoals inmiddels traditie is geworden gaven enkele seminaristen een getuigenis over hun weg naar het seminarie. Iedere priester­student komt toch zo op zijn eigen manier zijn roeping tot het priester­schap op het spoor. Dat is boeiend om te horen. Aansluitend verzorgden een aantal seminaristen een vrolijk muzikaal intermezzo met gitaar en zang.

De dag werd afgesloten met aanbidding in de seminariekapel. Het speciale gebed om roepingen mocht natuurlijk niet ontbreken. Het seminarie bedankt alle mensen die trouw bidden voor de studenten en om nieuwe roepingen. Het gebed van de leden van de gebedskring vormt een onmisbare steun voor de priester­opleiding. Hopelijk trekt de gebedsdag ook volgend jaar weer veel belang­stelling.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.