Nieuwe kazuifels

Een mooie gift vanuit Italiƫ

gepubliceerd: dinsdag, 19 juni 2018

Het is al weer even geleden, maar deze foto wilde ik u niet onthouden. Eind mei heeft een bevriende priester uit Italië van Mgr. Hendriks en het seminarie een hele mooie gift gedaan aan het seminarie en het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood: Prachtige Maria-kazuifels en een koorkap met het embleem van het heiligdom erop: “Door Maria tot Jezus”. Tevens zijn er nog in ruime mate albes bij­gevoegd.

Don Agostino is priester op het heiligdom Sacra Monte di Varese, een berg iets te noorden van Milaan waar 14 kapelletjes langs de weg ophoog zijn gebouwd en een mooie basiliek op de top. Bij elkaar dus 15, net zoveel als er voorheen mysteries waren aan de Rozenkrans. Vele mensen gaan deze berg dus al biddend de Rozenkrans op.

Deze priester heeft een groepje mensen om hem heen die samen Nederland graag steunen op gelovig vlak. In het verleden hebben ze al veel van dergelijke giften aan onze kerkprovincie gedaan en nu dus weer deze mooie gift. Wij zijn Don Agostine en zijn vrienden zeer dankbaar. Dat het mee moge helpen aan de Nieuwe Evangelisatie van Nederland! En dat God hen mag belonen.