Bedevaart Jonge priesters naar Moerzeke

Zalige Priester Poppe

gepubliceerd: donderdag, 7 juni 2018

Afgelopen zondag en maandag zijn we met de 'jonge priesters' van het Bisdom Haarlem-Amsterdam op bedevaart geweest naar Moerzeke, naar het heiligdom van de Zalige priester Edward Poppe.

Edward Poppe is een priester die geboren is in Temse als zoon van een bakker. Al vroeg had hij roeping tot het priester­schap en ondanks de armoede werd het hem toch mogelijk gemaakt om te gaan studeren. De 1ste Wereld­oorlog vormde een verder opstakel op zijn pad, maar de Heer heeft het toch zo geleid dat hij priester gewijd werd. Zijn gezondheid heeft tijdens deze periode wel een flinke dreun gehad. Hij is slechts 33 jaar oud geworden, maar in zijn korte leven heeft hij grote dingen gedaan in de catechese voor kinderen, vooral rond hun 1ste communie en in de begeleiding van jonge priesters. De eenvoud was voor hem belangrijk en hij was zeer sociaal betrokken. Op zijn ziekbed in de periode in Moerzeke kwamen vele mensen bij hem om raad.

Voor ons jonge priesters een zeer inspirerend persoon en een goed voorspreker voor de heiligheid van de priesters en voor roepingen.