Fotoserie van een prachtige priesterwijding

gepubliceerd: zaterdag, 26 mei 2018

Onder grote belang­stelling is Álvaro A. Rodríguez Lucque zaterdag 26 mei in de kathedrale basiliek van Sint Bavo door mgr. Jozef Punt tot priester gewijd. Zondag 27 mei zal hij om 10.00 uur de eerste H. Mis vieren in de St. Lambertus­kerk in De Weere.

Zo’n veertig priesters waren bij de plechtigheid aanwezig om Álvaro mee de handen op te leggen en de vrede te wensen. Ook verschillende permanent diakens waren aanwezig naast vele gelovigen uit de parochies van de Waterkant (West Friesland) waar Álvaro werk­zaam is. En er waren vele mensen van de familie van Álvaro, op de eerste plaats zijn ouders, catechisten en broeders en zusters van neocatechumenale gemeen­schappen, evenals mgr. J. Hendriks en mgr. J. van Burgsteden. De wijdeling is afkomstig uit Cordoba in Spanje, vandaar dat vele Spaans sprekenden aanwezig waren.

Pastoor Nico Knol van de Waterkant bekleedde de nieuwe priester met het kazuifel. De bisschop hield een inspirerende homilie waarin hij de verschillende aspecten van de priesterlijke werkzaamheid in onze tijd naging. Mij viel op dat de Bisschop daarbij duidelijk opkwam voor de heiligheid van de Eucharistie, die niet zomaar ‘breken en delen’ is. Na afloop was er gelegenheid om te feliciteren waar vele mensen gebruik van maakten.

Na afloop van de viering gaf de nieuwe priester ook de neomistenzegen aan wie erom vroegen, op de eerste plaats de bisschop die hem gewijd had.

De fotoserie is gemaakt door Hans Guldemond.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.