Admissio

gepubliceerd: woensdag, 7 maart 2018

Juan Ignacio en Dino hebben maandag 5 maart 2018 hun eerste stap gezet op weg naar het Priester­schap: hun admissio. Dit betekent dat ze nu officieel priesterkandidaten zijn van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Dit gebeurde in een plechige H. Mis, met Mgr. Punt natuurlijk als hoofd­cele­brant, maar er waren ook vele andere priester en genodigden bij. Na de viering was er een gezellige maaltijd en samenzijn in het Gastenhuis, waarbij we weer verschillende mooie liederen te horen kregen.

Juan Ignacio

Juan Ignacio komt uit Chili, is verbonden aan de Neocatechumenale weg maar woont in het Willibrord­semi­narie in Heiloo. Hij zit in het vierde jaar. Zijn familie kon er door de afstand niet bij zijn, al was er een neef bij die toevallig in Spanje was. Er waren wel veel leden van zijn gemeen­schap uit Haarlem bij.

Dino

Dino komt uit Kroatië, is ook verbonden aan het Neocatechumenaat en woont in Nieuwe Niedorp. Zijn familie kon er wel bij zijn en ook enkele leden van zijn gemeen­schap zowel uit Kroatië als uit Nederland. Dino zit ook in het vierde jaar.

Admissio

Admissio is de eerste stap op weg naar het priester­schap. Volgende stappen hierin zijn: lectoraat en acolytaat en hierna kunnen als alles goed loopt de wijdingen volgen van het diaconaat en het priester­schap.