Sinterklaas in Heiloo

Zie de maan schijnt door de bomen

gepubliceerd: woensdag, 6 december 2017

Dinsdag­avond 5 december heeft Sinterklaas, samen met een Zwarte Piet, het seminarie in Heiloo met een bezoek verrijkt. Sint en Piet hebben wel even gewacht totdat de seminaristen een paar mooie Sinter­klaas­liedjes konden produceren.

Hiertoe moest eerst wel het internet worden geraadpleegd want de teksten waren bij de jongens toch wat weggezakt. Maar toen kon dan toch het heerlijk avondje beginnen. Vicaris Bruggink was hier, naast de seminaristen en de rector, ook bij aanwezig.

Voordat Sinterklaas kwam hadden de jongens samen met de rector eerst gezellig gegourmet. Het vraagt wat voor­bereiding, maar het was heel gezellig. Toen Sinterklaas en Piet er waren werd eerst het grote boek geopend; het was opmerkelijk hoeveel Sint wist van de seminaristen. Maar zoals u begrijpt zullen we dit niet allemaal op internet zetten...

Toch hoefden er gelukkig geen seminaristen mee naar Spanje en hebben we daarna nog gezellig warme chocolademelk kunnen drinken en ieder één voor één zijn cadeautje (met rijm!) uit kunnen pakken. Van de rijmen was door iedereen goed werk gemaakt. Met recht: een heerlijk avondje.

tags: Sinterklaas

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.