Álvaro Rodríguez Luque gewijd tot transeunt diaken

gepubliceerd: zaterdag, 18 november 2017
De wijding door handoplegging
De wijding door handoplegging (foto: Wim Koopman)

Op het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood heeft vandaag om 12.00 uur de diaken­wijding plaatsgevonden van Álvaro Rodríguez Luque. Álvaro is afkomstig uit Cordoba, in het zuiden van Spanje, en al vele jaren in Nederland via de gemeen­schap van het Neocatechumenaat. Hij heeft de priester­opleiding op het Groot­semi­narie St. Willibrord gevolgd.

Moeilijke tijden

Er waren vele mensen bij de wijding aanwezig, waar­on­der ook zijn familie en leden van zijn gemeen­schap uit Spanje. De bisschop preekte over het Evangelie: Zal de Mensenzoon nog geloof vinden op aarde bij Zijn wederkomst? We leven in moeilijke tijden, niet zo veel mensen gaan meer naar de kerk en er zijn mensen die het geloof niet zo nodig lijken te hebben. Maar ook een groep mensen die wel zoekend is.

Voorbeeld nemen aan Willibrord

“We kunnen een voorbeeld nemen aan de H. Willibrord, die hier in deze streken met zijn gezellen aan land kwam om het geloof te verkondigen. We moeten laten zien dat het geloof een grote kracht is en in staat is om wonderen te doen. Ook nu in deze tijd.” Vasthoudendheid en geloof is hiervoor van belang, volgens de bisschop.

Stilgestaan bij overlijden diaken Jan Klein

In de plechtige H. Mis werd ook gebeden voor diaken Jan Klein, die gister­avond is overleden. Diaken Klein was een trouwe aanwezige bij de ‘Eerste Zaterdagen’, wanneer er in Heiloo voor roepingen wordt gebeden. We wensen zijn familie veel sterkte.

Onderstaande fotoserie werd gemaakt door Wim Koopman.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.