Afscheid familie Dekker

Trouwe vrijwilligers

gepubliceerd: zaterdag, 28 oktober 2017

Vrijdag­middag 27 oktober is in de tuinzaal van de Tiltenberg afscheid genomen van Jeanne en Detlef Dekker, nadat ze bijna 15 jaar actief zijn geweest als vrijwilligers voor het Groot­semi­narie en later ook het Bonifatius­instituut. Uit handen van Mgr. Punt mochten ze hiervoor plechtig de Bavo-penning ontvangen, de penning van ons bisdom voor mensen met bijzondere verdiensten.

Het echtpaar Dekker was reeds begonnen als vrijwilliger toen het seminarie nog op de Bekslaan in Vogelenzang zat. Mgr. Hendriks, die als oud-rector van het seminarie het meeste jaren met hen gewerkt heeft, loofde Jeanne en Detlef voor hun trouw. Hij kan vrijwel niet herinneren dat ze er een dag niet waren. Ook loofde hij hun altijd blijmoedig karakter en de grote innerlijke betrokkenheid van hen bij het werk.

Aangezien het Groot­semi­narie al weer enige tijd in Heiloo gevestigd is, en de leeftijd ook iets meer mee gaat spelen, vonden Jeanne en Detlef het een mooi moment om met hun vrijwilligerswerk voor het seminarie te stoppen. Al blijven ze innerlijk zeker verbonden. Wij wensen hen veel zegen verder.

tags: afscheidDekker