Baccalaureaatsexamens in Heiloo

gepubliceerd: donderdag, 5 oktober 2017
Baccalaureaatsexamens in Heiloo
Alvaro en Mikel met de examencommissie en rector J.de Wit  (E.H. Dr. Tercero Simón, E.H. Dr. A. van den Hout, E.H. L. Georges, E.H. Dr. B. Putter, E.H. S. Marcantognini)
Alvaro en Mikel met de examencommissie en rector J.de Wit (E.H. Dr. Tercero Simón, E.H. Dr. A. van den Hout, E.H. L. Georges, E.H. Dr. B. Putter, E.H. S. Marcantognini)

Op dinsdag 3 oktober mochten weer twee priester­studenten hun studie bekronen met een succesvol baccalaureaats­examen. Het Groot­semi­narie van het bisdom Haarlem-Amsterdam is sinds vele jaren verbonden met de Pauselijke Lateraanse Universiteit te Rome.

Deze ‘affiliatie’ waarborgt het academische niveau van de priester­opleiding en laat de seminaristen die dit willen ook toe de academische graad van ‘Baccalaureaat in de Gewijde Theologie’ aan de Pauselijke Universiteit te behalen.

Na vele jaren studies, een baccalaureaatsscriptie en een mondeling examen voor de examen­commissie op 3 oktober hebben Mikel Palic, even teruggekeerd uit Israël waar hij momenteel op itinerantie is, en Alvaro Rodriguez met succes hun academische graad behaald; Mikel met de kwalificatie summa cum laude, Alvaro met de kwalificatie magna cum laude.

Van harte proficiat aan beide seminaristen!