Gebedsdag zaterdag 6 mei in Heiloo

100 jaar Fatima

gepubliceerd: dinsdag, 28 maart 2017

Dit jaar wordt de gebedsdag van de priester­opleiding gehouden op zaterdag 6 mei in Heiloo. Vorig jaar was de gebedsdag voor het eerst in Heiloo, de plek waar het seminarie nu is gevestigd. Er zijn vele positieve reacties binnengekomen over de schoonheid en sereniteit van de nieuwe locatie. Het seminarie is dan ook heel blij met het nieuwe huis en het prachtige park van het Heiligdom dat er naast is gelegen.

Programma van de dag
Mgr. van Burgsteden is bereid gevonden om de dag te openen met een Eucharistie­viering in de grote bedevaartkapel op het Heiligdom. ’s Middags zal pastoor Jeroen Smith, spirituaal van het seminarie, de gasten inleiden over het thema 100 jaar Fatima. Het is immers 100 jaar geleden dat Maria in Fatima is verschenen. Het belooft een boeiende lezing te worden. Het volledige programma vindt u hieronder. Een ieder is van harte welkom! Uw aanmelding ontvangen we graag voor woensdag 19 april. U kunt zich telefonisch aanmelden via tel.nr. 072-505 1288 of per e-mail via post@willibrord­semi­narie.nl

N.B. Openbaar vervoer: Mocht u met het openbaar vervoer reizen, dan kunt u om 10.30 uur vanaf treinstation Heiloo worden opgehaald indien u dit wenst. Vermeldt u dit dan bij opgave. Verzamelpunt is bij de kiosk op het perron. Op het einde van de dag brengen wij u ook graag weer terug naar het station.

Programma gebedsdag
11.00 uur Ontvangst in het Oesdom: gelegenheid om het Heiligdom te verkennen en een bezoek te brengen aan de tentoon­stelling in het Oesdom: 100 jaar Fatima. (In het Oesdom kunt u vanaf 10.30 uur een kopje koffie of thee drinken)

11.30 uur Rozenkransgebed en biecht­gelegenheid in de grote Bedevaartkapel

12.00 uur Pontificale H. Mis in de grote Bedevaartkapel, hoofd­cele­brant Mgr. J.G.M. van
Burgsteden SSS, emeritus hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam

13.15 uur Lunchpauze in het Juliana­klooster (gaarne lunchpakket meenemen; soep, koffie en thee worden geserveerd)

14.00 uur Woord van welkom

14.15 uur Lezing door pastoor Jeroen Smith, 100 jaar Fatima

15.15 uur Pauze (tevens biecht­gelegenheid)

15.45 uur Getuigenissen van seminaristen met muzikaal intermezzo

16.15 uur Aanbidding - Vespers in de seminariekapel

17.00 uur Zegen